Veterani - Specijalci organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi

Srna
Veterani - Specijalci organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi

DOBOJ - Pripadnici Udruženja veterana Petog odreda specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Doboju organizovali su danas, povodom Dana Republike, akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo oko 40 ljudi.

Akcija pod motom "Krv za Srpsku. Za najdražu moju Srpsku, za bolesne u čast Bogu da nekom spasim život krv ću dati. Ja to mogu!" organizovana je na Odjeljenju za transfuziologiju Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Član Udruženja veterana Petog odreda Željko Marjanović rekao je novinarima da je ovo tradicionalna akcija povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, za čiju odbranu su ovi pripadnici dali puno krvi s obzirom na to da ih je tokom borbenih dejstava 26 poginulo, a 257 ranjeno.

Vlado Hadžić, kao najmlađi pripadnik ovog odreda kojem se pridružio kao devetnaestogodišljak, kaže da dobro zna šta znači darivanje krvi budući da je i sam ranjavan.

"Dajemo dobrovoljno krv svim bolesnim", rekao je Hadžić, a njegov saborac Milomir Gojić krv je dao više od 10 puta. Iz dobojske transfuziologije ukazali su na nedostatak zaliha krvi, posebno pozitivne "A" i "O". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana