Veterani „65 zaštitnog motorizovanog puka“ daju krv

Srna
Foto: Ilustracija

DOBOJ - Akciji doborovoljnog davanja krvi u dobojskoj Bolnici danas je pristupilo 15 veterana Udruženja „65. zaštitni motorizovani puk“.

Predstavnik Udruženja za dobojsku regiju Dobrivoje Pančić rekao je da je ovo peta organizovana akcija posvećena i sjećanju na 12 saboraca koji su u maju 1992. godine stradali u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Predsjednik Udruženja 65. zaštitnog motorizovanog puka Zoran Benak rekao je da je tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata u temelje Republike Srpske živote dalo 68 pripadnika ove jedinice, od kojih se za tijelima dva pripadnika još traga.

„Evo, i nakon 31 godinu nismo uspjeli pronaći njihove posmrtne ostatke jer nadležne institucije nisu na visini zadatka“, napomenuo je Benak.

On je naveo da su veterani, zajedno sa simpatizerima „65. zaštitnog motorizovanog puka“, akciju realizovali u Prijedoru, Gradišci, Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu i Trebinju.

Veterani Udruženja „65. zaštitni motorizovani puk“ kažu da su davanju krvi u Službi za transfuziologiju Bolnice „Sveti apostol Luka“ pristupili kako bi spasili nečiji život bez obzira na vjeru ili naciju.

Goran Tomić danas 55. put daje krv, a Dragan Božanović je poručio da nečije malo nekome znači mnogo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana