Veljović u Drvaru: Srbija će pomoći Srbima ma gde živeli

Srna
Veljović u Drvaru: Srbija će pomoći Srbima ma gde živeli

DRVAR - Savjetnik za bezbjednost predsjednika Srbije Milorad Veljović izjavio je tokom posjete tekstilnom pogonu firme "Jumko" u Drvaru da je Srbija danas ekonomski stabilnija i jača i da je u situaciji da pomogne Srbima i van Srbije, te da će to činiti uvijek.

"Prilikom dolaska u ovaj pogon razmišljali smo o tome kako da uvećamo broj radnika.

To ćemo preneti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i mislim da ima šanse da se ovde zaposli još više ljudi", rekao je novinarima Veljović nakon posjete ovom pogonu zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Srpske Draganom Lukačem i načelnikom opštine Drvar Dušicom Runić.

On je naglasio da je Srbija danas, zahvaljujući Vučiću, država koja ima stabilnost i najveći je faktor stabilnosti na ovim prostorima. "Srbija će uvek stajati iza Srba u Republici Srpskoj i ma gde oni živeli.

Srbija će naći načina da pomogne", rekao je Veljović. Načelnik opštine Drvar Dušica Runić izjavila je novinarima da današnja posjeta Veljovića i Lukača govori da su na pravom putu politike koje vodi ova opština zajedno sa predstavnicima Srpske i Srbije.

"Tri godine nakon što smo dobili obećanje od predsjednika Srbije Vučića da će u Drvaru biti otvorena fabrika mi smo u posjeti pogonu, a povodom otvaranja spomenika poginulima u ratu 1992-1995. godine", dodala je ona.

Ona je naglasila da pogon "Jumka" zapošljava više od 80 žena-povratnica koje svoju egzistenciju ostvaruju zahvaljujući upravo ovom pogonu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je za očekivati da na području opštine Drvar bude realizovano još projekata uz podršku vlasti Republike Srpske i Srbije jer je riječ o povratničkoj opštini u Federaciji BiH koja ne može iz svog budžeta da računa na veće projekte.

Lukač je nakon sastanka u Drvaru sa načelnikom opštine Dušicom Runić rekao da se nada da će i nakon izbora vlast u Srpskoj nastaviti sa uzlaznim trendovima i donacijama pomoći najvećoj povratničkoj opštini Drvar, da bi se obzebijedila radna mjesta ljudima koji su odlučili da se vrate na svoja ognjišta.

"Svakako da će tu biti potrebna i sredstva Vlade Republike Srpske, ali i nesebična pomoć Vlade Srbije", dodao je Lukač i podsjetio na pomoć Srbije u otvaranju pogona "Jumko" u Drvaru.

Runićeva je nakon sastanka rekla da je podrška Srbije i Republike Srpske prisutna, prije svega moralna, a onda i materijalna. Ona je navela da je sa Lukačem razmijenila informacije o situaciji u opštini Drvar i regionu, te da su razgovarali i o nekim budućim projektima na području opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana