Najmlađi pacijent zaražen koronom u UKC-u djevojka rođena 2000, u bolnici sve više mladih nevakcinisanih ljudi

Milijana Latinović
Najmlađi pacijent zaražen koronom u UKC-u djevojka rođena 2000, u bolnici sve više mladih nevakcinisanih ljudi

BANjALUKA - U Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske povećan je priliv mladih nevakcinisanih pacijenata, a prema riječima ljekara ove Klinike Saše Dragića, najmlađi pacijent koji se liječi od kovida je djevojka 2000. godište. t

UKC je jutros saopštio da je tokom protekla 24 časa, hospitalizovano sedam pacijenata mlađe i srednje životne dobi i svi su nevakcinisani, saopšteno je iz UKC-a.

- Od jutros smo hospitalizovali još tri pacijenta - istakao je Dragić.

Doktor Milka Jandrić je rekla da je najmlađa pacijentkinja u Klinici iz Lopara, student je fizioterapije i nije vakcinisana.

- Primljena je u dosta teškom stanju, na respiratoru je i njeno stanje je i dalje teško. Bolest se zakomplikovala - naglasila je Jandrićeva.

Naglašava da je užasno gledati to kako se pacijenti bore i ne mogu da udahnu.

- To je nešto neopisivo - dodala je Jandrićeva.

 

Ljekari upozaravaju da je smrtnost velika jer je procenat vakcinisanih mali.

U ambulantama imaju dnevno i do 100 pregleda.

-Na današnji dan ukupno su u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane hospitalizovana 42 životno ugrožena pacijenta, što u ovom talasu predstavlja najveći broj kritično oboljelih - navodi se u saopštenju.

Iz ove zdravstvene ustanove naglašavaju da je povećan priliv pacijenata u Urgentnom centru i u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti gdje od početka novembra pregledano više od 1.000 pacijenata, što zabrinjava sve ljekare i medicinsko osoblje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana