Velika porodična šetnja u Doboju

GS
Foto: ATV

Majke i očevi sa svojim mališanima šetali su dobojskim ulicama. U koloni i Tamara Jović. Ponosna je majka četvoro djece. Izazova je, priča, mnogo, ali uz jaku volju i dobru organizaciju, poručuje, sve se može

„U ovom vremenu mislim da je odgoj najteži prije svega da se izvede dijete na pravo put, da napravimo ljude od njih to je jako teško danas, svako vuče svoj kraj ali uspijeva se i to izvesti“, kaže Tamara Jović, majka četvoro djece.

Porodična šetnja u Doboju organizovana je prvi put.  Na taj način podršku osnovnoj ćeliji društva dalo je više stotina Dobojlija.

„Da damo svi skupa zajedno podršku porodici da ukažemo n vrijednost na značaj porodice na sve što čini jednu porodicu“, poručio je Miladin Gotovac, predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece.

A Srbija i Republika Srpska su jedna porodica, poruka je sa skupa. Suočene su sa istim izazovom biološkog opstanka, na koji će zajedno da pruže odgovor. 

„Zato moramo da se potrudimo na nivou institucija, ali i čitavog društva, da pomognemo i pronađemo rešenje i doprinesemo pronatalitetnoj politici konkretnim mjerama i mi ćemo se kao ministarstvo uključiti u različite projekte i poduhvate koji budu odavde pokretani“, izjavila je Milica Đurđević Stamenkovski, ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Srbije.

„Djeca su ta koja su budućnost i grada i Doboja i Republike Srpske i svakako, evo kada imamo i podršku matice Srbije, to je nešto što nam daje stabilnost i sigurnost“, naveo je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, prenosi Atv.

Stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova projekti su koji se realizuju s obje srane Drine. Srpska je uvela niz pronatalitetnih mjera, a najznačajnija je, ističu višečlane porodice, naknada za nezaposlene roditelje koju prima 4.300 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana