Vazdušnim saobraćajem poboljšati mobilnost i turizam

Srna
Vazdušnim saobraćajem poboljšati mobilnost i turizam

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" i istakao da vjeruje da će, uz njihovu podršku i saradnju, biti ostvareni zajednički ciljevi i stvorene vazdušne putne veze koje će poboljšati mobilnost, ekonomski razvoj i turizam u regionu.

Višković je istakao da sastanak sa predstavnicima ovog aerodroma, sa generalnim direktorom Sašom Vlaisavljevićem na čelu, predstavlja značajan korak ka jačanju saradnje i razvoju avioindustrije u Republici Srpskoj, s ciljem unapređenja usluga putnicima, povećanja dostupnosti i konkurentnosti vazdušnog saobraćaja.

Predsjednik Vlade je izrazio zahvalnost predstavnicima aerodroma "Nikola Tesla" na njihovoj spremnosti za saradnju i podršku u razvoju aerodroma u Banjaluci i Trebinju, kao i na posvećenosti da podijele svoja znanja i iskustva, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Tokom sastanka Vlaisavljević je naglasio da je Republika Srpska prepoznala važnost razvijanja aerodroma u Banjaluci i Trebinju, kao ključnih čvorišta za vazdušni saobraćaj u regionu.

Prema njegovim riječima, podrška Aerodroma "Nikola Tesla" će biti od velike pomoći u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i stvaranju održive avioindustrije koja će pružiti brojne koristi građanima, privredi i turizmu u Republici Srpskoj.

Sastanku je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana