Vanredna situacija na području Dubičke ravni, u toku evakuacija

SRNA
Vanredna situacija na području Dubičke ravni, u toku evakuacija

KOZARSKA DUBICA - Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić proglasio je večeras vanrednu situaciju na području Dubičke ravni, nakon što je u mjestu Svetinja voda prelila obodni kanal i kreće se prema kućama u mjestu Draksenić.

Reljić je pozvao sve radno sposobne ljude koje mogu da pomognu da se hitno upute prema Drakseniću, jer je potrebna pomoć kako bi se zaštitili životi i imovina.

- Voda je probila obodni kanal kod Svetinje i ide prema kućama - rekao je Reljić novinarima i apelovao na mještane da sklone djecu i nemoćne na sigurno, kao i da evakuišu stoku ako je na ugroženom terenu. Trenutno do kritičnog mjesta ne možemo prići sa mehanizacijom. Radimo sve što je u našoj moći, a građane molimo da budu svjesni ozbiljnosti situacije i da budu u pripravnosti - rekao je Reljić.

Dao sam nalog da se djeca i slabo pokretno stanovništvo odmah evakuiše, ljude već odavdje izvlače. Radno sposobni da ostanu ovdje da se radi na terenu. Ako bude naišao još veći talas, moraćemo skloniti ljude sa ovog područja da ne bi bilo ljudskih žrtava", kaže Reljić.

Poplavljen je određen broj kuća od Dubice prema Gradišci. Prolazim kroz vodu, ali mislim da će nasip izdržati, istakao je Reljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana