"Uživali u pivskoj tradiciji": Mladi iz Velike Britanije posjetili Banjalučku pivaru

GS
"Uživali u pivskoj tradiciji": Mladi iz Velike Britanije posjetili Banjalučku pivaru

Banjalučka pivara imala je čast i zadovoljstvo da ugosti studente iz Velike Britanije koji su prvi put u Banjaluci, te da ih upozna sa tradicijom proizvodnje piva dugom 150 godina.

Mladi Britanci završili su srednju školu Culford, Bury Saint Edmunds u okolini Londona i poželjeli su da prije obaveza na koledžu posjete Banjaluku.

Njih četvorica čuli su za Nektar, najstariji brend Banjalučke pivare, a nakon što su ga probali, dopao im se, pa su  poželjeli da vide gd‌je nastaje. Dolaskom u Banjalučku pivaru posjetili su istorijsku postavku, vratili se u prošlost i spoznali sve detalje početka i razvoja ove velike priče.

Nakon toga, gosti iz Velike Britanije imali su priliku da vide svaki korak u procesu pravljenja piva, od pažljivog biranja sastojaka, preko fermentacije, do konačnog punjenja u boce.

Najveće oduševljenje nastalo je kada su probali pivo direktno sa fermentora.

Luca Bluett kazao je da mu se Banjaluka mnogo dopala, te da je, kao i njegovi prijatelji, oduševljen što su dobili priliku da vide gd‌je nastaje domaće pivo. 

-Bilo je sjajno posjetiti Banjalučku pivaru, saznati svu priču o njoj. Vid‌jeli smo, od početka do kraja kako se pravi pivo, što nismo do sada nikada tako da je ovo bilo sjajno iskustvo- rekao je Bluett.

Marketing menadžer Banjalučke pivare Andrea Lizdek istakla je da su vrata Banjalučke pivare otvorena za sve zainteresovane.

-Mnogo nam je drago što su nas posjetili mladi iz Velike Britanije, jer vjerujemo da je od suštinskog značaja da ljudi koji Banjaluku posjećuju budu upoznati sa domaćim proizvodima, koji su srce našeg grada i države-kazala je Lizdek.

Banjalučka pivara otvorena je svim ljudima, ljubiteljima dobrog piva, i onima koji cijene i prepoznaju važnost njegovanja domaćeg.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana