Usvojen program 59. 'Kočićevog zbora'

SRNA
Usvojen program 59. 'Kočićevog zbora'

BANjALUKA - Organizacioni odbor 59. "Kočićevog zbora" usvojio je danas program ove manifestacije koja će biti održana od 22. do 25. avgusta, a biće realizovana u Banjaluci i Beogradu i usmjerena na veličanje lika i djela Petra Kočića književnim i kulturno-umjetničkim sadržajima.

Zamjenik predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije Dijana Grbić rekla je novinarima u Banjaluci da drugi pravac podrazumijeva centralni dio manifestacije u Stričićima, Kočićevom rodnom mjestu, koji ima narodni karakter i biće održan na lokacijama na kojima je održavan i prethodnih godina.

- Na današnjoj sjednici zaključeno je da pravce organizacije i realizacije ove manifestacije, koja slavi ime tribuna i književnika Petra Kočića, treba vratiti u okvire u kojima je i nastala. To znači da se ne smije negirati značaj i kulturni doprinos zajednice, kao i stanovnika Zmijanja i opština kojima Zmijanje gravitira, navela je Grbićeva.

Ona je rekla da će manifestacija početi polaganjem vijenaca na grob Petra Kočića u Beogradu i na spomenik piscu u Banjaluci.

Grbićeva je navela da će ispred škole na Zmijanju u 11.00 časova početi centralni dio manifestacije.

Predviđeno je da svečana akademija bude održana u subotu, 24. avgusta, u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Pokrovitelji ove manifestacije su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Srpske.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana