Uspješna akcija spasavanja dva njemačka državljanina sa Maglića

SRNA
Uspješna akcija spasavanja dva njemačka državljanina sa Maglića

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara koordinisalo je akciju spasavanja dva njemačka državljanina sa planine Maglić, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

U saopštenju je precizirano da su se oni izgubili nakon jučerašnjeg planinarenja, te su spasioci sinoć sa terena zatražili od Ministarstva bezbjednosti da se uključi u koordinisanje aktivnosti, u kojoj su učestvovali spasioci iz Foče i Crne Gore.

Planinari su prešli na teritoriju Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje je zatražilo pomoć od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i angažovanje helikoptera za njihovo izvlačenje, s obzirom na to da nemaju helikopter koji može da radi u noćnim uslovima, navedeno je u saopštenju.

Ministar bezbjednosti Nenad Nešić odmah je dao saglasnost da se zatraži pomoć Eufora, a akcija spasavanja je uspješno završena jutros oko 5.00 časova i planinari su zbrinuti u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu.

Nešić je zahvalio komandantu Eufora u BiH Laslu Šticu i spasiocima za uspješno sprovedenu akciju i spasavanje dva planinara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana