Uskoro škola za trenere mačevanja iz BiH

Srna
Uskoro škola za trenere mačevanja iz BiH

ISTOČNO SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu će krajem oktobra i tokom novembra biti održana dva ciklusa škole mačevanja za trenere postojećih klubova u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, na inicijativu predsjednika Evropske mačevalačke konfederacije Đorđa Skarsa, rekla je predsjednik Mačevalačkog kluba “Romanija” Marijana Petronić.

”Cilj ove škole je unapređenje sportskog mačevanja na našem prostoru”, istakla je Petronićeva, trener i osnivač Mačevalačkog kluba “Romanija”.

Ona je navela da će škole za trenere mačevanja biti održane krajem oktobra i u prvoj polovini novembra, te krajem novembra i početkom decembra u dva ciklusa i trajanju po sedam dana u Sportskoj dvorani “Peki” na Palama.

“Klub tutor je italijanski Mačevalački klub žČirkolo Skerma Terniž /Circolo Scherma Terni/ iz grada Ternija u Italiji na čelu sa sertifikovanim trenerom Svjetske mačevalačke federacije trenerom Danielom Anileom”, rekla je Petronićeva.

Ona je navela da italijanski trener Anile u BiH dolazi 30. oktobra.

“Anile i naši treneri biće primljeni u Olimpijskom komitetu BiH, u Ambasadi Italije u Sarajevu, a očekuju da će biti primljeni i kod gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića”, dodala je Petronićeva.

Po završetku obuke trenerima iz BiH biće dodijeljeni sertifikati Evropske mačevalačke konfederacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana