Uskoro počinje korišćenje neuromodulacijskih odijela

Srna
Uskoro počinje korišćenje neuromodulacijskih odijela

BANjALUKA - Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" uskoro će početi koristiti neuromodulacijsko odijelo "Eksopuls moli sut" namijenjeno smanjenju simptoma cerebralne paralize, multiple skleroze, moždanog udara, povreda kičmene moždine i drugih neuroloških poremećaja.

Načelnik dječijeg odjeljenja u Zavodu "Dr Miroslav Zotović" Gabrijela Mirković rekla je da se u ovom zavodu primjenjuju najnoviji trendovi u habilitaciji i rehabilitaciji. "Odijelo pomaže djeci sa cerebralnom paralizom.

Djeca imaju napetost mišića a ovo odijelo im omogućava da smanje tu napetost i omogući normalnije kretanje u aktivnostima svakodnevnog života", rekla je Mirkovićeva novinarima u Slatini. Direktor prodaje navedenog odijela Kristofer Birkedal rekao je da je njegova osnovna namjena olakšanje rada mišića.

"Odijelo je na tržištu 10 godina i pokazalo je veoma dobre rezultate. Između 70 do 80 odsto osoba kod kojih je primijenjeno odijelo imali su poboljšanje simptoma u smislu redukcije bola, smanjenja spasticiteta i poboljšane aktivacije mišića", rekao je Birkedal prije promocije odijela.

Prvi korisnik odijela u Zavodu "Dr Miroslav Zotović", petnaestogodišnji Srđan Trnjanac koji boluje od cerebralne paralize rekao je da su mu nakon sat nošenja odjela tegobe nestale.

"Osjećaj je predivan, pozitivna vibracija, nemam nikakve bolove", rekao je Trnjanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana