Uručeno 20 poklon-paketa osobama sa posebnim potrebama

Srna
Foto: ilustracija

MODRIČA- Udruženje građana "Budućnost" danas je u Modriči uručilo prehrambeno-higijenske pakete za 20 mentalno nedovoljno razvijenih lica u ovoj opštini.

Od uručenih 20 paketa, 11 je za višečlane porodice i devet za porodica sa tri i manje članova, rekla je stručni saradnik za ekonomsko osnaživanje žena u Udruženju "Budućnost" Ana Cvijanović.

"Vrijednost paketa je od 35 do 56 KM, kojim će se barem privremeno ublažiti posljedice pandemije za ove porodice", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Radovan Todorović zahvalio je za poklon-pakete tim osobama, članovima tog udruženja, za koje rekao da im je potrebna svaka vrsta pomoći.

"Udruženje ima 153 članova, od kojih je 20 socijalno ugroženo, a to su uglavnom nepokretne osobe kojima je tuđa njega i pomoć svakodnevno potrebna", rekao je Todorović.

On je istakao da se u Udruženju trude da, uz podršku lokalne zajednice, institucija Republike Srpske i donatora, ublaže probleme svojih članova kojima treba pažnja, kao značajna podrška i njima i članovima njihovih porodica

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana