Uprava za policijsko obrazovanje MUP-a RS predstavila časopis

D. Bajić
Foto: MUP RS

BANjALUKA - U Upravi za policijsko obrazovanje MUP-a RS u Zalužanima predstavljen je danas novi broj teorijsko-stručnog časopisa "Bezbjednost - policija - građani", u kojem je objavljeno šest naučnih i stručnih radova, a zastupljen je i prikaz okruglog stola "Policija i obrazovanje".

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje i urednik časopisa, koji u kontinuitetu izlazi već 19 godina i pripada trećoj kategoriji naučnih publikacija, Mile Šikman ukazao je na najznačajnije segmente u naučnom i stručnom publikovanju radova, a posebno publikovanja radova koji su od interesa i za same policijske poslove iz nadležnosti Ministarstva.

Šikman je istakao da će radovi objavljeni u prvom ovogodišnjem časopisu "Bezbjednost, policija, građani" doprinijeti sadašnjim i budućim istraživanjima. Autor rada "Kontrola nad radom policije sa osvrtom na kontrolnu djelatnost rukovodnih radnika u policijskim stanicama" Aleksandar Đekić istakao je značaj časopisa MUP-a RS koji predstavlja spoj nauke i prakse, a koji je značajan i za rad policijskih službenika, te Ministarstva u cjelini.

Iz Uprave su najavili i novi broj časopisa koji izlazi krajem ove godine.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana