Uništeno 57 predmeta korištenih za nelegalne igre

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Ukupno 57 terminala za priređivanje elektronskih igara na sreću i računarske opreme danas je uništeno jer su korišćeni za nelegalno priređivanje igara na sreću u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Republičke uprave za igre na sreću.

Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta ove predmete je uništila na banjalučkoj regionalnoj deponiji "Depot".

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti prilikom inspekcijskih nadzora, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću u slučajevima za koje je propisano izricanje zaštitne mjere oduzimanje predmeta, saopšteno je iz Republičke uprave za igre na sreću.

Ovi predmeti su uništeni nakon što su okončani prekršajnii postupci, odnosno na osnovu pravosnažnih prekršajnih naloga ili rješenja nadležnih sudova.

Tokom ove godine Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta Republičke uprave za igre na sreću uništila je ukupno 227 predmeta koji su korišćeni za ilegalno priređivanje igara na sreću u Srpskoj.

Republička uprava za igre na sreću poziva građane da je, ukoliko imaju saznanja da se ilegalno priređuju igre na sreću u Republici Srpskoj, o tome obavijeste kako bi inspektori mogli pravovremeno da preduzmu mjere i radnje iz njihove nadležnosti.

U saopštenju se dodaje da će biti nastavljen inspekcijski nadzor ciljem povećanja discipline u primjeni propisa u oblasti igara na sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana