Uništeni aparati, terminali i oprema za nelegalno klađenje

Srna
Uništeni aparati, terminali i oprema za nelegalno klađenje

BANjALUKA - Ukupno 119 predmeta korišćenih za nelegalno priređivanje igara na sreću u Republici Srpskoj uništeno je danas na regionalnoj deponiji JP "DEP-OT“ d.o.o. Banjaluka.

Riječ je o jednoj od većih akcija uništavanja predmeta za koje je po osnovu pravosnažnih rješenja naređeno njihovo uništavanje.

- Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta Republičke uprave za igre danas je uništila automate za igre na sreću, terminale za priređivanje elektronskih igara na sreću, kao i računarsku opremu korišćene za ilegalno priređivanje igara na sreću - navedeno je u saopštenju Republičke uprave za igre na sreću.

Kako su dodali radi se o predmetima koji su privremeno oduzeti prilikom inspekcijskih kontrola, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o igrama na sreću.

- Komisija za sprovođenje postupka za uništavanje oduzetih predmeta u protekla dva mjeseca uništila je ukupno 405 predmeta korišćena za nelegalno priređivanje igara na sreću, te će sa tim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu - dodali su u saopštenju.

Republička uprava za igre na sreću poziva građane ukoliko imaju saznanja o nelegalnom priređivanju igara na sreću u Republici Srpskoj, da o tome obavijeste Upravu kako bi inspektori pravovremeno preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana