UNICEF podržao projekat grada Trebinja vrijedan 240.000 KM

Srna
Foto: Srna

TREBINjE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je ugovor o realizaciji projekta "U susret društvenoj uključenosti kroz senzornu inteligenciju DUKSI", čime je Trebinju odobren projekat vrijedan 240.000 KM za Dnevni centar za djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju.

"Učešće Grada je 95.000 KM, dok je ostatak sredstava od oko 145.000 KM obezbijeđen kroz projektnu aktivnost", rekao je Ćurić i dodao da projekat podrazumijeva više aktivnosti koje će se u narednom periodu sprovoditi u Trebinju.

Iz trebinjske Gradske uprave je saopšteno da je to projekat koji podrazumijeva opremanje senzorne sobe Dnevnog centra za djecu i odrasle, nabavku vozila za prevoz pacijenata, ugradnju gumirane antistres podloge za igralište i ograde sa kapijom na ulazu u Dnevni centar i postavljanje urbanog mobilijara.

Projekat je odobren kroz program "Okvir za realizaciju ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u BiH" /SDG2BiH/, koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi UNDP, UNICEF i UN žene. /kraj/sab/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana