Unicef: Đaci iz Srpske i FBiH u Laktašima predstavili nagrađene projekte

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO- Mladi iz osnovnih i srednjih škola iz Glamoča, Mostara, Visokog, Doboja, Trebinja i Gornjeg Dragaljevca kod Bijeljine predstavili su na završnom događaju u Laktašima projekte koje su realizovali nakon što su izabrani kao najbolji na Prvoj BiH "APŠIFT" radionici održanoj u decembru, saopšteno je iz Unicefa BiH.

Kroz zanimljive prezentacije i u opuštenoj amosferi mladi iz šest timova predstavili su projekte u kojima su vršnjake edukovali o profesionalnoj orijentaciji mladih i planiranju budućnosti, medijskoj pismenosti, sajber nasilju, učešću u izborima i izbornom procesu, zdravlju i primjeni naučenog u praksi u medicinskoj školi, kao i izradi tradicionalnog zlatoveza.

Učesnici događaja u Laktašima učestvovali su i u radionici o mirovnom aktivizmu, a dan ranije zajedno su obišli Banjaluku, družili se i učestvovali na Forumu u Domu omladine.

Na Prvoj BiH "APŠIFT" radionici u decembru 2022. učestvovalo je 48 mladih iz 12 timova iz cijele BiH, a žiri je imao težak zadatak da odabere šest tema koje su nagradili grant sredstvima od po 3.000 KM koje su mladi predstavili na završnom događaju u Laktašima.

Program "APŠIFT" nastao je u Unicefovoj Kancelariji za inovacije i sprovodi se u 38 zemalja širom svijeta.

Radionicu je realizovala Humanitarna organizacija "Dženesis projekt" u saradnji sa Unicefom u BiH kroz projekat "Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na kovid 19", uz finansijsku podršku Usaida BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana