Ulaganje u obrazovanje: Mozzart pružio podršku brojnim školama

Mozzart
Ulaganje u obrazovanje: Mozzart pružio podršku brojnim školama

Ulaganje u obrazovanje je investicija u budućnost društva- parola je kojom se vode u društveno odgovornoj kompaniji Mozzart, podržavajući rad obrazovnih ustanova već godinama unazad. Pažljivo osluškujući potrebe zajednice u kojoj posluju, kroz mnogobrojne donacije, do sada su pružili pomoć u radu desetinama osnovnih i srednjih škola širom naše zemlje.

U skladu sa potrebama, na adrese obrazovnih ustanova do sada su stigle knjige za lektiru, televizori, računari, projektori, sportska oprema, muzički instrumenti…

 

Iz kompanije Mozzart novim naslovima obradovali su đake osnovnih škola koje nose naziv „Sveti Sava" u Modriči, Loparama i Zvorniku, „Đura Jakšić" u Podnovlju kod Doboja, „Aleksa Šantić" u Osmacima, te banjalučkih „Ivan Goran Kovačić" i „Miroslav Antić". Knjige za lektiru, kao i omiljena beletristika, stigle su i srednjoškolcima Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor i Gimnazije u Prnjavoru.

 

Računarima, projektorima, televizorima Mozzart je obradovao osnovce OŠ „Majka Knežopoljka" u Knežici kod Kozarske Dubice, OŠ „Veljko Čubrilović" u Loparama, nevesinjske OŠ „Risto Proroković", te đake Srednjoškolskog centra Šamac i prnjavorske gimnazijalce koje su usrećili još jednom donacijom.

Kako bi imali što kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i sporta, školama širom zemlje Mozzart je slao novu sportsku opremu.

Tako su nove lopte za razne sportove, golovi, koševi, mreže, čunjevi, obruči, vijače, reketi, majice stigli na adrese osnovnih škola „Desanka Maksimović" u Trnu kod Laktaša, OŠ „Jovan Dučić" u Šekovićima, „Aleksa Jakšić" u Milićima, OŠ „Dvorovi" kod Bijeljine, „Milan Rakić" u Banjaluci, te „Petar Mećava" u Kostajnici. Sportskim rekvizitima obradovali su i đake Srednjoškolskog centra u Šamcu.

 

Osim u razvoj obrazovanja, Mozzart je ulagao i u razvoj đačkih talenata. Tako su donacijama muzičkih instrumenata podržali mlade virtuoze u Muzičkim školama „Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini, kojima su stigle violine, te „Sveti Roman Melod" u Nevesinju koji su dobili novu harmoniku.

Ovim donacijama, regionalni lider u priređivanju igara na sreću omogućio je lakši nastavni proces zaposlenima u školama, te kvalitetnije časove đacima. Podršku obrazovanju nastaviće da pružaju i u narednom periodu jer se ulaganje u znanje uvijek isplati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana