UKC o apelu za pomoć napuštenom novorođenčetu: Beba ima sve što joj treba

GS
UKC o apelu za pomoć napuštenom novorođenčetu: Beba ima sve što joj treba

BANjALUKA – Novorođenče koje se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Banjaluci ne treba nikakvu vrstu pomoći, a u slučaj je maksimalno uključen i Centar za socijalni rad Teslić koji je preduzeo sve potrebne radnje.

Poručili su to iz UKC-a reagujući na brojne poruke koje im pristižu putem društvenih mreža u vezi sa donacijom i pomoći novorođenčetu, odnosno, prema navodima  koji su se pojavili na društvenim mrežama, dječaku starom mjesec dana koji je napušten na Odjelu neurologije.

- Prema riječima Brankice Jovetić, socijalne radnice UKC-a Republike Srpske, novorođenče za koje stižu konstantni upiti ne treba nikakavu vrstu pomoći.  Hvala svima koji su kroz brojne poruke pokazali empatiju i spremnost za pomoć. UKC Republike Srpske će se javno oglasiti ukoliko bude potrebna pomoć bilo koje vrste – saopštili su.

Članovi jedne banjalučke „Fejsbuk“ grupe u  svojoj objavi su apelovali na sve da pomognu napuštenoj bebi u potrepštinama - pelenama, kremama, odjeći....

Administratori su pozvali zainteresovane da pomoć ostave kod sestara na drugom spratu – odjelu neurologije, s naznakom „za Mitrović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana