Udruženje “Svjetlost” Gradiška: Na usluzi samohranim roditeljima

M. V.
Foto: Arhiva

GRADIŠKA - Broj samohranih roditelja u Gradišci svake godine je sve veći, a sada ih ima više od stotinu. Doda li se tome činjenica da su uglavnom prepušteni sami sebi i da nemaju sistemsku podršku društva, a veoma često ni pomoć bivšeg partnera, onda se može reći da su oni pravi heroji.

Kaže to predsjednica Udruženja samohranih roditelja “Svjetlost” Olivera Čengija.

- Svjesni smo da u današnje vrijeme i kad su oba roditelja prisutna i fizički i materijalno veoma teško izlaze na kraj sa podizanjem djece, zamislite kako je jednom roditelju, koji sam mora da se brine i o vaspitanju, o finansijama i o svim segmentima života, a često bez riješenog stambenog pitanja ili sigurnog zaposlenja - ističe Čengija.

Prema njenim riječima, akcenat udruženja koje je osnovano 2011. godine jeste stručna i savjetodavna pomoć, kako socijalnog radnika tako i psihologa koji je odnedavno uključen.

- Zahvaljujem lokalnoj upravi na dosadašnjoj saradnji i pomoći, jer ipak se bez finansija ne može. Udruženje se od 2016. godine finansira od pomoći grada Gradiška te od donacija pojedinih privrednika i pojedinaca, a rad svih članova skupštine udruženja koja nosi najveći teret i mene kao predsjednika je isključivo volonterski - navodi Čengija, ističući dobru saradnju sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana