Udruženje iz Sisačko-moslavačke županije doniralo računar udruženju slijepih i slabovidih u Kozarskoj Dubici

Srna
Foto: SRNA

KOZARSKA DUBICA - Članovi Udruženja slijepih Sisačko-moslavačke županije posjetili su danas Kozarsku Dubicu i lokalnom udruženju slijepih i slabovidih donirali računar koji će koristiti u svom daljem radu.

"Posjeta Kozarskoj Dubici bila je dio našeg plana i želje da uspostavimo saradnju sa udruženjima slijepih u Kozarskoj Dubici i Kostajnici, da se naši članovi povežu i da porazgovaramo o zajedničkim interesima ovdje i u Hrvatskoj, jer su ova podruja bliska i gravitiraju jedna drugoj.

U tom smislu je normalno i očekivano da se naslanjamo jedini na druge i međusobno pomažemo", rekao je predsjednik Udruženja slijepih Sisačko-moslavačke županije Danko Tomanić. On je naveo da ovo nije prva posjeta članova tog udruženja Kozarskoj Dubici, a da će novi računar, koji su donirali članovima dubičkog udruženja, olakšati i poboljšati rad i mogućnosti komunikacije i povezivanja.

"Računar koji smo poklonili vrijedan je oko 600-700 evra, a nama je bio višak iz donacije koje smo mi dobili.

Siguran sam da će ljudima ovdje dobro doći", rekao je Tomanić. Predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih lica Kozarska Dubica i Kostajnica Dragomir Novaković rekao je da je do saradnje došlo u vremenu trajanja pandemije virusa korona, te je u ime članova udruženja slijepih i slabovidih iz Kozarske Dubice i Kostajnice zahvalio udruženju iz Sisačko-moslavačke županije na posjeti i vrijednom poklonu.

“To je nama velika pomoć i podrška jer ćemo raditi na izradi elektronske baze svojih članova i održavati kontakte sa Savezom slijepih Republike Srpske i drugim našim udruženjima. Hvala Danku, koji je održao obećanje koje je dao", rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana