Udovičić: Potreban ekonomski patriotizam

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA, - Predsjednik Udruženja mladih ekonomista Republike Srpske Srđan Udovičić rekao je da se Srpska u uslovima aktuelne inflacije i krize, uzrokovane dešavanjima u Ukrajini, treba dodatno usmjeriti ka ekonomskom patriotizmu, podršci i razvoju domaće privrede te kupovini i promociji domaćih proizvoda.

Udovičić je rekao novinarima u Banjaluci da je na tom planu dobro došla svaka vrsta i mjera podrške domaćim proizvođačima, kao i investicija u domaću privredu.

On je izrazio nadu da će učesnici Konferencije ponuditi odgovore na aktuelne teme i probleme kada je riječ o globalnoj inflaciji, međunarodnoj saradnji kao pokretaču održivog razvoja, digitalnoj transformaciji, kao i o tržištu nekretnina, za šta su posebno zainteresovani mladi da bi riješili svoje stambeno pitanje.

"Siguran sam da ćemo doći do određenih rješenja i zaključaka u nadi da na pravi način rješavamo sve probleme sa kojima se suočavamo", rekao je Udovičić.

On je podsjetio da udruženje koje predvodi više godina radi na promociji domaće privrede i preduzetnika, što će nastaviti.

Konferencija "Know How" , koju organizuje Udruženje mladih ekonomista Republike Srpske, održava se u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, a prisustvuju predsjednik Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske i brojni ekonomski stručnjaci i predstavnici javnog i političkog života Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana