U toku transport povrijeđene žene iz Trebinja u UKC Srpske

GS
U toku transport povrijeđene žene iz Trebinja u UKC Srpske

TREBINjE - Direktor trebinjske Bolnice Nedeljko Lambeta rekao je da je u toku transport helikopterom jednog pacijenta povrijeđenog u saobraćajnoj nesreći u mjestu Dražin Do iz trebinjske bolnice u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci.

Lambeta je naveo da se helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske transportuje povrijeđena žena.

Dodao je da će ostali teže povrijeđeni pacijenti ostati na liječenju u trebinjskoj Bolnici, dok će svi ostali biti otpušteni tokom sutrašnjeg dana.

Dva lica su poginula kada je autobus koji je prevozio radnike Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" iz Banjaluke, udario u brdo, a potom u kameni zid u mjestu Dražin Do ko Trebinja.

U saobraćajnoj nesreći je poginuo vozač autobus i putnik, a 13 osoba je primljeno u trebinjsku bolnicu.

Ranije je potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ilić na „Tviteru“ navela da je u ovoj nesreći teško povrijeđena njena majka, direktorica škole „Georgi Stojkov Rakovski"  Ivana Ljubojević, te da će biti transportovana helikopoterom.

- Tri lica koja su teže povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Trebinja zadobila su prelome butne kosti, kuka, odnosno grudnog pršljena, njihovo zdravstveno stanje se prati i nisu životno ugrožena - rekao je načelnik Odjeljenja za hirurgiju trebinjske bolnice Vlado Rašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana