U subotu manifestacija "Manjača - mjesto susreta"

Srna
U subotu manifestacija "Manjača - mjesto susreta"

BANjALUKA - Manifestacija "Manjača - mjesto susreta" na kojoj će učestvovati oko 26 udruženja građana, sportskih društava i organizacija, a s ciljem promocije resursa i potencijala ove planine, biće održana u subotu, 17. septembra, najavljeno je na današnjoj konferencije za novinare u Banjaluci.

Direktor Gradske razvojne agencije Banjaluka Mario Milanović rekao je da je okupljanje učesnika predviđeno u 7.00 časova kod jezera Šljivno, kao i da je manifestacija rezultat saradnje predstavnika Centra za razvoj poljoprivrede i sela i turističkih organizacija Banjaluke i Republike Srpske.

Direktor banjalučke Turističke organizacije Dragana Vukliš istakla je da je cilj manifestacije da se uključi što više aktera iz zemlje i regiona kako bi se promovisao lokalitet Manjače, te predstavili resursi i potencijali u svrhu snimanja promo filma koji će organizacije plasirati na sajmovima i promocijama tokom nove turističke sezone.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka Draško Ilić naveo je da je potencijale planine potrebno staviti u razvoj turizma, privrede i stvaranja uslova za održivi razvoj tog područja.

"Podržavamo i projekat Olimpijskog centra Jahorina, koji je prezentovan na Manjači i koji će pokrenuti ozbiljne investicije u razvoju infrastrukture kako bi Manjača bila planina koja živi svih 365 dana", dodao je Ilić. On je rekao da će u narednom periodu biti pokrenute privredne aktivnosti koje bi trebale dovesti do razvoja planine Manjača, ali i novih zapošljavanja u turizmu.

Prema njegovim riječima, pokrovitelji manifestacije "Manjača - mjesto susreta" su i kabinet predsjednika Republike Srpske, Grad Banjaluka, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana