U Subotici održano deveto Veče Republike Srpske

Srna
U Subotici održano deveto Veče Republike Srpske

SUBOTICA- Deveto veče Republike Srpske održano je večeras u Subotici u organizaciji Zavičajne zajednice "Republika Srpska".

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da mu je izuzetna čast što prisustvuje ovoj večeri, kao i da je Zavičajna zajednica "Republika Srpska" izuzetno značajno zavičajno udruženje i jedno od najbrojnijih, te da grad Subotica sa njom ima izuzetnu saradnju i daje podršku brojnim aktivnostima kojima se održavaju običaji, tradicija i kultura.

Prema njegovim riječima, osim što održavaju vezu sa zavičajem, članovi ove zajednice jačaju vezu sa gradom Suboticom.

Bakić je naglasio da su zahvaljujući Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji odnosi između grada Subotice i Zavičajne zajednice "Republika Srpska" intenzivirani i dignuti na viši nivo, a da odnosi između Srbije i Srpske nikada nisu bili bolji.

Savjetnik za kulturu u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji Borislav Maksimović izjavio je da mu je čast da bude u društvu ljudi koji se trude da očuvaju kuturu i tradiciju starog kraja.

-Vaša predanost i trud su nam izuzetno dragocjeni - rekao je Maksimović i iskazao spremnost Predstavništva da pruži podršku svim projektima čiji je cilj očuvanje tradicije i kulture.

On je naglasio da su Subotičani porijeklom s druge strane Drine doprinijeli razvoju tog grada i izgradnji veza Republike Srpske i Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana