U Stanarima otvoren Dom zdravlja "Srbija"

Srna
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

STANARI- U Stanarima je danas otvoren Dom zdravlja "Srbija" koji ima oko 1.700 metara kvadratnih, sa prizemljem i dva sprata, a smješten je u centru opštine neposredno uz regionalni put Doboj-Prnjavor.

Dom zdravlja otvorili su predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, kao i drugi visoki zvaničnici.

Izgradnju Doma zdravlja "Srbija" finansirala je Vlada Srbije.

Svečanosti u Stanarima prisustvuju i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, predsjednik Vlade Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić, gradonačelnici Doboja Boris Jerinić i Prnjavora Darko Tomaš.

Prethodno su visoke zvanice obišle prostorije Doma zdravlja.

Jedan od najpoznatijih banjalučkih muzičara i kompozitora Miroslav Janjanin otpjevao je pjesmu posećenu Srbiji, a na bini su mu se pridružili Vučić, Dodik, Cvijanovićeva i Stevandić.

Ova zdravstvena ustanova sa 59 zaposlenih, četiri tima porodične medicine, laboratorijom i Službom hitne pomoći, imaće i Centar za bazičnu rehabilitaciju, RTG kabinet, pedijatriju, ginekologiju, Higijensko-epidemiološka službu, te druge usluge koje pripadaju nivou primarne zdravstvene zaštite.

Kamen temeljac položen je 15. jula 2022. godine u prisustvu tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića i konzula Srbije u Banjaluci Vesne Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana