U štampi osmi broj časopisa "Topola"

Srna
U štampi osmi broj časopisa "Topola"

KOZARSKA DUBICA - U štampi je osmi broj naučno-stručnog časopisa "Topola" koji izdaje Javna ustanova Spomen-područje Donja Gradina, a njegova promocija očekuje se na Međunarodnom sajmu knjige u Beogradu.

Glavni i odgovorni urednik izdavačke djelatnosti ove ustanove Tanja Tuleković navodi da se u osmom broju nalazi 11 radova afirmisanih saradnika iz regiona, koje je odabrala redakcija u sastavu Dejan Motl, Dragan Trkulja, Vladan Vukliš, Dragan Davidović i Dario Vidojković.

"Pored naučnih radova u ovom broju nalaze se i prilozi koje smo dobili zahvaljujući inicijativi koju smo pokrenuli 2016. godine, a riječ je o prikupljanju fotografija, predmeta i dokumenata koji svjedoče o stradanju civilnog stanovništva u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj /NDH/", izjavila je Srni direktor Javne ustavnove Spomen-područje Donja Gradina Tanja Tuleković.

Prema njenim riječima, potomci žrtava ustaškog zločina genocida dostavili su ovoj ustanovi fotografije svojih predaka sa podacima o njihovm stradanju što je veoma značajno kada je riječ o istraživanju i dokumentovanju broja žrtava koncentracionog logora Jasenovac.

Ona je podsjetila da je časopis "Topola" pokrenut 2015. godine.

"Do danas je veliki broj radova objavljen u ovom, možemo reći jedinstvenom časopisu ove teme u regionu. Mnogi naši saradnici su svoje prve radove objavili upravo u našem časopisu `Topola`. Kroz rad redakcije mogli smo pratiti njihov napredak u svom domenu istraživanja, te smo ponosni što su danas neki od njih svoje prve radove proširili i objavili u vidu knjige", naglasila je Tulekovićeva.

Ona je najavila da je plan da osmi broj časopisa "Topola" bude promovisan na Međunarodnom sajmu knjige u Beogradu u oktobru.

"Zaista je značajno da imamo ovakav časopis koji odlikuje kvalitetna redakcija a samim tim i kvalitetni radovi", navela je Tulekovićava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana