U Srpskoj za tri dana 230 novozaraženih, preminule tri osobe

GS
U Srpskoj za tri dana 230 novozaraženih, preminule tri osobe

BANjALUKA – Zaraza virusom korona u Republici Srpskoj u posljednja tri dana potvrđena je kod 230 osoba, a Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su tri smrtna slučaja.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini obavljeno je testiranje 444 laboratorijska uzorka, što znači da je nešto više od 50 odsto testiranih bilo pozitivno.

U petak, 22. jula prijavljeno je 78 novozaraženih osoba iz Banjaluke, te 14 iz Bijeljine, devet iz Trebinja, po šest iz Prijedora i Foče, po pet osoba iz Laktaša, Prnjavora i Čelinca, po četiri iz Višegrada i Gacka, tri iz Modriče, po dvije iz Doboja, Zvornika i Ugljevika i po jedna osoba iz Gradiške, Dervente, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kalinovika, Milića, Novog Grada, Novog Goražda, Stanara i Šekovića.

U subotu i nedjelju, 23. i 24. jula, prijavljeno je 49 zaraženih iz Banjaluke, pet iz Laktaša, četiri iz Kneževa, tri iz Gradiške, dvije iz Kotor Varoša i po jedna osoba iz Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prijedora, Trebinja, Čelinca i Šekovića.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 23. jula prijavljena je smrt žene starije životne dobi iz Banjaluke, a dan kasnije smrt muškarca i žene starije životne dobi iz Prnjavora i Novog Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 114.101 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 6.402 osobe. Testirane su 430.452 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 95, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 51, a u ostalim bolnicama 44.  Na respiratoru su četiri osobe koje se nalaze u UKC-u Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana