U Srpskoj za dva dana praznika potrošeno skoro 90 miliona KM

M.L.
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA - U Republici Srpskoj u dva dana praznika potrošeno je skoro 90 miliona maraka, pokazuju podaci Poreske uprave Srpske.

U Poreskoj upravi RS naveli su za "Glas Srpske" da je evidentirani promet preko fiskalnih kasa u maloprodaji u Srpskoj 30. i 31. decembra 2021. godine iznosio 89,88 miliona maraka, dok je u istom periodu 2020. godine iznosio 72,16 miliona maraka.

U Poreskoj upravi RS navode da je prije pandemije, odnosno 30. i 31. decembra 2019. godine promet preko fiskalnih kasa iznosio 91,79 miliona KM.

Izvršna direktorica Udruženja potrošača "Don" iz Prijedora Murisa Marić rekla je za "Glas Srpske" da je razloga više za toliki promet zabilježen u maloprodaji.

- Sigurno je da je na taj iznos uticalo i poskupljenje svih roba i usluga. Sa druge strane veliki je broj građana iz dijaspore za praznike boravio kod nas. Oni su mnogo trošili. Mnogi ranije nisu dolazili zbog raznoraznih dešavanja u vezi sa pandemijom virusa korona i sada su iskoristili situaciju što kod nas nije bilo rigoroznih mjera pa su ovdje i slavili i trošili - kazala je Marićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana