U Srpskoj u protekla tri dana zaraženo 18 osoba, prijavljena dva smrtna slučaja

GS
U Srpskoj u protekla tri dana zaraženo 18 osoba, prijavljena dva smrtna slučaja

BANjALUKA - Zaraza virusom koorona u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, potvrđen je kod 18 osoba, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja.

Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Banjaluke.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti Vračevi“ u Bijeljini i „Sveti Luka“ u Doboju obavljeno je testiranje 205 laboratorijskih uzoraka.

Prema mjestu prebivališta, 6. maja je prijavljeno pet osoba iz Banjaluke i po jedna iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Novog Goražda, Prijedora i Foče, dok je 7. i 8. maja prijavljeno pet osoba iz Banjaluke, dvije iz Kneževa i jedna iz Laktaša.

Radi se o osam muškaraca i 10 žena.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 112.125 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6.365 ljudi. Testirano je 422.985 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 61, i to  u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 33, a u ostalim bolnicama 28. Na respiratoru je šet osoba u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana