U Šamcu stanje elementarne nepogode, najveći dio opštine bez struje

GS
U Šamcu stanje elementarne nepogode, najveći dio opštine bez struje

ŠAMCA - Zbog velike štete, koju je nanio vjetar praćen kišom, u Šamcu je proglašeno stanje elementarne nepogode.

Štete su na objektima srednje škole, vrtića i vatrogasnog doma, kao i na velikom broju privatnih objekata. Najveći dio opštine je bez električne energije, a lokalni i magistralni putevi, koji su bili neprohodni, sada su u funkciji.

Načelnik opštine Đorđe Milićević rekao je za Radio Republike Srpske da će Štab za vanredne situacije danas ponovo zasjedati, a biće formirana Komisija za procjenu štete.

Milićević je rekao da su štete velike i da opština Šamac neće moći sama da se suoči sa problemima.

Novi Grad

Na području Novog Grada do sada nema prijavljene štete od nevremena koje je noćas zahvatilo područje ove lokalne zajednice, rekao je Srni samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite u ovoj opštini Mirko Lukić.

Lukić je rekao da je vjetar oborio stablo na putu za Blagaj Japru.

U terenskoj jedinici "Elektrokrajine" u Novom Gradu rečeno je da su zbog kvara bez napajanja električnom energijom dalekovodi "Dobrljin" i "Blatna", te da su ekipe na terenu i rade na sanaciji kvarova.

Radnici ove jedinice juče su otklonili kvarove na dalekovodima "Dobrljin" i "Svodna" koje je u utorak u poslijepodnevnim časovima pričinio jak vjetar.

Prema mjerenjima u meterološkoj stanici na području ove lokalne zajednice pala su 22 litra kiše po metru kvadratnom.

On je podsjetio da je jak vjetar u utorak, 18. jula, poslije podne oštetio ogradu na terenu Teniskog kluba "Sloboda" u naselju Mlakve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana