U Republici Srpskoj oboren temperaturni rekord za novembar

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- U Banjaluci i Ribniku danas je u 13 časova oboren temperaturni rekord, potvrđeno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

U Banjaluci je izmjereno 27,6 stepeni, a u Ribniku 28,4, što je najviša temperatura ikad izmjerena u novembru na našem području, prenosi RTRS.

Sutra promjenljivo i uz malo nižu temperatura vazduha

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i malo nižom temperaturom vazduha u odnosu na prethodne veoma tople dane za ovo doba godine.

Jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, a oko rijeka i po kotlinama biće magle koja će se ponegdje zadržati tokom prijepodneva, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U večernjim časovima u većini predjela biće oblačno. Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha od šest do 11, na jugu do 14, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova, a dnevna od 18 do 23, na jugu do 25, u višim krajevima od 15 stepeni Celzijusovih.

Pretežno sunčano vrijeme preovladava danas u svim krajevima, a magla se najduže zadržala po kotlinama i uz riječne tokove na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana