U procesu traženja nestalih neophodna efikasna komunikacija

Srna
U procesu traženja nestalih neophodna efikasna komunikacija

SARAJEVO - U procesu traženja nestalih neophodna je efikasna komunikacija između institucija i sa udruženjima porodica nestalih, istaknuto je na radionici koju je u Sarajevu organizovao Međunarodni komitet Crvenog krsta.

Dogovoreno je formiranje radne grupe sastavljene od predstavnika svih relevantnih institucija uključenih u proces traženja nestalih, koja će raditi na izradi smjernica za komunikaciju s porodicama nestalih lica u BiH.

Na radionici su učestvovali tužioci i istražitelji Tužilaštva BiH, predstavnicima Instituta za nestala lica, sudski medicinari i predstavnici udruženja porodica nestalih, saopšteno je iz Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Predsjednik Koordinacije udruženja porodica nestalih iz BiH Semina Alekić ukazala je da se često dešava da članovi porodica nisu upućeni u konkretne nadležnosti institucija i da tu dolazi do nerazumijevanja u komunikaciji, a njima je bitno da budu uključeni u procese.

Šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u BiH Elmir Camić rekao je da svaka institucija igra veoma važnu ulogu u traženju nestalih lica i zbog toga je bitno da među njima postoji dobra komunikacija kako bi se proces učinio što bezbolnijim za porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana