U Prijedoru potpisan protokol o saradnji u slučaju prosjačenja djece

Srna
U Prijedoru potpisan protokol o saradnji u slučaju prosjačenja djece

PRIJEDOR - U Prijedoru je danas potpisan Protokol o postupanju i saradnji u slučaju prosjačenja djece na području grada, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave.

Protokol su potpisali gradonačelnik Slobodan Javor, načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović i predstavnici Bolnice "Dr Mladen Stojanović", Doma zdravlja, Centra za socijalni rad, Centra "Sunce", aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, te Udruženja Roma i Udruženja građana "Nada".

"Opšti cilj Protokola jeste sprečavanje okolnosti i situacija koje izlažu djecu nebezbjednim i ostalim mogućim ili stvarno štetnim vidovima života i rada na ulici, i sprovođenje brzog i koordinisanog postupka koji štiti dijete od zloupotrebe i nasilja i obezbjeđuje mu odgovarajuću zaštitu, zbrinjavanje i rehabilitaciju, te unapređenje njegove dobrobiti", navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Prijedor istakli su da će preduzeti sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti kako bi bila obezbijeđena potpuna primjena ovog dokumenta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana