U Prnjavoru obilježen Dan boraca

Srna
U Prnjavoru obilježen Dan boraca

PRNjAVOR - Opštinski odbor SUBNOR-a Prnjavor danas je polaganjem vijenaca kod spomen-bisti narodnih heroja, spomenika junacima grada i kod spomen-obilježja poginulim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora obilježio 4. jul, Dan borca.

Polaganju vijenaca prisustvovala je i delagacije opštine Prnjavor, a načelnik opštine Darko Tomaš istakao je da je iz Prnjavora u NOR-u poginulo 700 boraca od oko 4.500 koliko ih je učestvovalo u borbenim dejstvima.

"Iz tog rata smo dobili četiri narodna heroja i 22 nosioca spomenice. Danas imamo mali broj preživjelih iz tog rata, ali SUBNOR njeguje sjećanje i opština će uvijek podržati sve njihove aktivnosti", rekao je Tomaš.

Predsjednik OO SUBNOR-a Prnjavor Rade Radonjić rekao je da na području prnjavorske opštine ima još jedan preživjeli borac iz NOR-a, a u članstvu SUBNOR-a 28 potomaka.

"Nastojimo da očuvamo sjećanje na taj period i uvijek napominjemo da svoju istoriju ne smijemo zaboraviti", rekao je Radonjić Srni, dodajući da ova organizacija svake godine posjetom spomen-obilježjima obilježava značajne datume iz rata od 1941. do 1945. godine.

Opština Prnjavor je u ratu od 1941. do 1945. godine dala narodne heroje Stanka Vukašinovića, Radu Vranješević, Novaka Pivaševića i Vida Nježića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana