U posjeti studenti zdravstvenih nauka iz Srbije

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci danas je bio domaćin za 25 studenata medicinskih fakulteta iz Kosovske Mitrovice, Novog Sada, Beograda, Kragujevca i Niša, koji su se upoznali o načinu funkcionisanja te ustanove i Centra za biomedicinska istraživanja.

Dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranko Škrbić rekao je da su goste upoznali o tome čime se bave, te promovisali ono što rade već pet godina, a to je da nastoje da najbolji studenti automatski dobiju priliku da budu nagrađeni i dobiju posao.

"Ukoliko žele da se bave istraživačkim radom - mogu računati na Centar za biomedicinska istraživanja", izjavio je Škrbić novinarima i dodao da Centar ima rasprostranjenu saradnju i u okruženju, ali i sa brojnim Univerzitetima u svijetu.

Predsjednik Organizacionog odbora naučno-stručnog skupa "Studenti u susret nauci" Vladan Gačić rekao je da su gosti iz Srbije danas imali priliku da vide sve metode koje se koriste u Centru za biomedicinska istraživanja.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici Slađan Trajković rekao je da je oduševljen Medicinskim fakultetom u Banjaluci.

Posjeta je organizovana u okviru naučno-stručnog skupa "Studenti u susret nauci", koji se ove godine u Banjaluci održava 15. put, a u okviru njega održavaju se sesije iz šest različitih oblasti i to prirodne nauke, društvene nauke, humanističke nauke, inženjerstvo i tehnologija, biotehničke i poljoprivredne nauke i zdrastvene nauke.

Iz oblasti zdravstvenih nauka učestvuje 75 učesnika, a kroz ovaj program studenti su juče posjetili i Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske koji je ujedno i naučno-nastavna baza za buduće medicinske profesionalce. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana