U ponedjeljak nam stiže velika promjena vremena!

Srna
U ponedjeljak nam stiže velika promjena vremena!

BANjALUKA - U Republici Srpskoj za vikend će biti pretežno sunčano i toplo, uz moguće lokalne nepogode, jače padavine i udare vjetra, a veća promjena vremena očekuje se u ponedjeljak, 9. septembra, podaci su Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Prema prognozi vremena, noćas i sutra ujutru na zapadu i jugu očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode uz jače padavine i jake udare vjetra, dok će u ostalim predjelima biti suvo.

Tokom prijepodneva biće promjenljivo oblačno uz sunčane periode, a slaba kiša će padati ponedje. Sutra se od sredine dana očekuje jače naoblačenje na zapadu koje donosi nove pljuskove sa grmljavinom koji će se tokom popodneva premještati ka sjeveru i istoku.

Ponegdje su moguće i nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jakog vetra. Do večeri će u većini predjela biti suvo, samo će na istoku još ponegdje padati kiša.

Minimalna temperatura vazduha sutra će biti od 12 do 20, u višim predjelima od 10, a maksimalna temperatura vazduha od 26 na zapadu do 32 na istoku, a u višim predjelima od 22 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 7.septembra će tokom prvog dijela dana biće pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Popodne na istoku se očekuje jači razvoj oblaka koji donosi prolaznu kišu ili pljuskove sa grmljavinom, dok u ostalim predjelima ostaje uglavnom suvo.

Minimalna temperatura vazduha biće od 12 do 20, u višim predjelima devet, dok će maksimalna temperatura vazduha od 27 do 33, u višim predjelima od 24 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 8.septembra biće pretežno sunčano i vrlo toplo uz postepeno naoblačenje tokom dana od zapada. U noći na ponedjeljak, 9. septembra očekuju se jače padavine koje će zahvatati zapadne i južne predjele i do narednog jutra će se postepeno širiti ka istoku.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 21, u višim predjelima od 10, a maksimalna temperatura vazduha od 29 do 34, u višim predjelima od 24 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 8.septembra očekuje se jača promjena vremena, očekuje se oblačno, vjetrovito i svježije vrijeme uz jaču kišu i pljuskove sa grmljavinom. Na jugu i zapadu se očekuju obilnije padavine uz jak do olujni jugo. Na istoku u prvom dijelu dana se uz sunčane periode očekuje malo toplije vrijeme, dok će od sredine dana kiša zahvatiti i ove predjele.

Minimalna temperatura vazduha biće od 14 do 23, a maksimalna od 21 na zapadu do 30 na istoku, a u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana