U petak komemoracija novinaru Duška Tepšiću ubijenom 1992. godine kod Šamca

Srna
U petak komemoracija novinaru Duška Tepšiću ubijenom 1992. godine kod Šamca

ŠAMAC - U Obudovcu kod Šamca u petak, 21. jula, biće otkrivena spomen-ploča i organizovana komemoracija novinaru Dušku Tepšiću koji je poginuo na radnom zadatku u hrvatskom raketnom napadu na koridor 22. novembra 1992. godine. Svetozar Dančuo, Tepšićev radni kolega i novinar, rekao je Srni da će komemoracija biti održana u 15.00 časova na mjestu gdje je Tepšić ubijen.

"O njegovom prerano prekinutom životu govoriće kolege iz Srpskog Radija Petrova Gora iz Vrginmosta u kojem je Tepšić bio novinar i voditelj, kao i predstavnici udruženja novinara i zavičajnih udruženja iz Srbije i Srpske", rekao Dančuo.

Prema njegovim riječima, spomen-ploča Tepšiću postavljena je u junu u okviru Spomen-kompleksa u Obudovcu, a projekat su finansijski pomogli Krajiško udruženje "Prelo" iz Čikaga i Srpsko društvo "Kordun" iz Toronta.

Novinar Dušan Tepšić imao je 30 godina kada je poginuo 1992. godine i sahranjen je u porodičnoj grobnici u Vrginmostu.

"Bio je novinar Srpskog radija Petrova Gora iz Vrginmosta, a od 1991. godine ratni reporter i dopisnik Televizije Beograd sa Korduna i Banije", podsjetio je Dančuo i dodao da se bavio i narodnom muzikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana