U oluji u Bijeljini povrijeđene 23 osobe, dvije zadržane u bolnici

Srna
U oluji u Bijeljini povrijeđene 23 osobe, dvije zadržane u bolnici

BIJELjINA - U olujnom nevremenu u Bijeljini povrijeđene su 23 osobe, od kojih su dvije zbog težine povreda zadržane na liječenju u bijeljinskoj Bolnici "Sveti vračevi", rekao je novinarima dežurni ljekar Milan Todorović.

-Hospitalizovan je muškarac sredovječne dobi sa prelomom rebara i starija žena sa povredama glave koja je na dodatnoj dijagnostici - naveo je Todorović.

Prema njegovim riječima, ostali pacijenti su zbrinuti i vraćeni na kućno liječenje.

Todorović je rekao da je u nevremenu koje je sinoć zahvatilo Bijeljinu bilo oštećenja i na objektima Bolnice, digao se krov sa dvije stare zgrade u bolničkom krugu, od kojih je jedna dnevna bolnica za onkologiju.

- Petoro ljudi zatražilo je medicinsku pomoć u Službi dobojske Hitne pomoći zbog lakših tjelesnih povreda zadobijenih tokom nevremena - rekao je direktor Doma zdravlja Vladimir Marković.

Jako nevrijeme praćeno sitnim ledom, kišom, vjetrom i grmljavinom zahvatilo je juče oko 18.30 časova Doboj.

Zbog oštećenja 10 dalekovoda bez struje su tri mjesne zajednice Kožuhe, Cvrtkovci i dio Boljanića, a saniranje kvara očekuje se tokom podneva.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je novinarima da je na gradskom području oboreno osam stabala i da je jedno palo na vozilo u pokretu i Ulici cara Dušana, ali da tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

On je naveo da je od predstavnika Civilne zaštite obaviješten da nije pričinjena šteta na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim usjevima i da su sva oborena stabla i grane uklonile nadležne službe koje su odmah reagovale.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo što tokom sinoćnjeg nevremena nije bilo oštećenja stambenih i privrednih objekata i što, osim polomljenih grana, nema veće materijalne štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana