U Novom Gradu besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Srna
U Novom Gradu besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

NOVI GRAD - U okviru republičke preventivne kampanje "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima" danas je u Novom Gradu realizovana akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti uređaja na motornim vozilima i pripremljenosti vozila za zimske uslove.

Predrag Likokur iz Auto-moto saveza Republike Srpske rekao je da je cilj ove aktivnosti kontrola vozila i njihova priprema za zimsku sezonu.

"Želimo da ukažemo vozačima šta je potrebno da učine kako bi sebe i svoje vozilo što kvalitetnije pripremili za vožnju u zimskim uslovima da bi bili što bezbjedniji učesnici u saobraćaju", rekao je on.

Prema njegovim riječima, obavljena je kontrola rashladne tečnosti, pneumatika, svjetlosno-signalnih uređaja, kočione tečnosti i gasnih instalacija ukoliko ih vozilo posjeduje.

Sekretar Auto-moto društva "Una" Novi Grad Slobodan Ličina istakao je da je ovo važna akcija s ciljem ukazivanja vozačima na pripremljenost vozila za zimske uslove.

"Naši sugrađani navikli su da u ovom periodu sprovodimo ovu aktivnost te su danas sami dolazili na provjeru vozila. Nakon nekoliko pregledanih vozila možemo zaključiti da postoji odgovornost po pitanju saobraćajnih propisa", rekao je Ličina.

Kampanju sprovodi Auto-moto savez Republike Srpske i 48 auto-moto društava u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova, kompanijom "Optima grupa" i lokalnim zajednicama.

Akcija će se sprovoditi do 2. decembra u 31 lokalnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana