U Nišu odata počast doktoru Miodragu Laziću

Srna
Foto: Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman i zamjenik gradonačelnika Slobodan Amović borave u posjeti gradu Nišu, u okviru koje su danas položili vijenac i cvijeće na grob doktora Miodraga Lazića.

Oni su tom prilikom istakli da je bilo koja zvanična posjeta Nišu predstavnika Gradske uprave Istočno Sarajevo prilika da se oda počast i zahvalnost doktoru Laziću, iskrenom prijatelju Istočnog Sarajeva i Republike Srpske koji je svom narodu nesebično pomagao kada je to najviše trebalo.

Prema njihovim riječima, veličina humanog djela doktora Lazića ostaće vječno zapisana u srpskom narodu u Republici Srpskoj, a posebno ljudima sa sarajevskog područja, gdje je doktor Lazić proveo Odbrambeno-otadžbinski rat kao hirurg dobrovoljac, saopšteno je iz Gradske uprave. Doktor Miodrag Lazić, koji je preminuo 14. aprila 2020. godine i čije ime nosi Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, bio je ratni hirurg u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj.

U vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata proveo je 40 mjeseci kao hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva u ratnoj bolnici "Koran" na Palama i jedan od osnivača ratne bolnice "Žica" u Blažuju kod Sarajeva, gdje je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom.

Sjećanje na herojsko djelo doktora Lazića, osim u srcima ljudi, ostaće zapisano u knjizi "Dnevnik ratnog hirurga" koju je objavila Novinska agencija Republike Srpske SRNA, a koja svjedoči o velikom čovjeku u teškom vremenu i herojskom i slobodarskom karakteru borbe srpskog naroda koji se u određenom istorijskom trenutku našao u centru globalnih geopolitičkih igara velikih sila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana