U Niševićima obilježen Dan ustanka protiv fašizma

Srna
U Niševićima obilježen Dan ustanka protiv fašizma

PRIJEDOR - U Niševićima kod Prijedora danas je održan tradicionalni narodni zbor kojim je obilježena 81 godina od Dana ustanka protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Kod spomen obilježja služen je parastos i položeni vijenci, te odata počast svim postradalim mještanima u Narodnooslobidačkoj borbi i Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Mjesnog odbora SUBNOR-a Omarska Obrad Kos rekao je da se u Niševićima više od 65 godina obilježava 27. jul - Dan ustanka u BiH, kada se daje pomen žrtvama fašističkog terora i palim borcima u partizanskim jedinicama.

-Navršava se 81 godina od pogroma koje su ovdje počinile nad mještanima ustaške horde, a osim toga, na ovom spomeniku upisana su i imena 50 boraca koji su pali u borbama u partizanskim jedinicama. Ovo je tradicija koju nastojimo da održimo jer da srpski narod ne zaboravlja svoje žrtve niti svoje heroje - poručio je Kos.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević izrazio je zahvalnost mještanima Niševića što ne daju da budu zaboraljena sjećanja na dešavanja iz tog perioda.

-U Potkozarju se nalaze sela koja se demografski nisu obnovila ni nakon 80 godina od tih strašnih zločina. Naše je da se sjećamo i da ne zaboravimo - poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana