U nedjelju tradicionalni narodni sabor “Zubačka ubla 2023”

Srna
Foto: Ilustracija/Trebinje Lajv

TREBINJE - Narodni sabor “Zubačka Ubla 2023” održaće se u nedjelju, 6. avgusta, u Trebinju, kada će biti položeno cvijeće na spomenik vojvodi Luki Vukaloviću i služen pomen ustanicima, najavljeno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave su naveli da će na saboru na izletišu zubačka Ubla i ove godine biti održano sportsko-rekreativno takmičenje za đecu i školarce, koje uključuje i nadmetanja u prirodi.

Osim sportskih takmičenja, koja će biti održana ispred Planinarskog doma 'Ubla' biće upriličeno polaganje cvijeća na spomenik vojvodi Luki Vukaloviću i održan pomen ustanicima u Crkvi Despota Stefana, naveli su iz Gradske uprave Trebinje.

Polaganje cvijeća na spomenik vojovodi Vukaloviću i pomen ustanicima planirano je u 17.00 časova, kao i kulturno-umjetnički program u kojem će učestvovati Ansambl nacionalnih igara “Jovan Dučić” iz Trebinja, guslari, recitatori.

U okviru manifestacije, za djecu u muškoj i ženskoj kategoriji, biće održan kros na 800 i 1.000 metara, čiji je start i cilj kod Planinarskog doma “Ubla”.

Takođe, predviđeno je i takmičenje u sportskom penjanju na vještačkoj stijeni od 10 metara koja se nalazi pored Planinarskog doma “Ubla”, a iz Gradske uprave napominju da je obezbijeđena kompletna oprema za penjanje.

Takmičenje u šahu počeće u 10.00 časova.

Manifestaciju organizuju grad Trebinje i gradska Turistička organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana