U Laktašima otvorena sportska dvorana vrijedna 2,4 miliona KM FOTO

GS
Foto: Dražan Oskar Poderović

LAKTAŠI - Multifunkcionalna sportska dvorana otvorena je danas u Jakupovcima kod Laktaša.

Dvoranu su povodom Dana grada Laktaši otvorili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.

Izgradnja sportske dvorane je zajednički projekat vlada Srpske i Srbije i Grada Laktaši, vrijedan 2,4 miliona KM.

Dvorana površine 1.635 metara kvadratnih raspolaže sa 450 mjesta i predviđena je za sve dvoranske sportove.

 

Dodik je izjavio je da novootvorena dvorana u Jakupovcima kod Laktaša pokazuje da Srpska ulaže u razvoj budući da je ovdje investirano 2,4 miliona KM.

Dodik je rekao da je izgradnjom dvorane u sklopu osnovne škole riješen dugogodišnji problem mještana, podsjetivši da su početkom ove školske godine u Laktašima upisana tri odjeljenja prvačića što govori o perspektivi ovog grada.

On je zahvalio Vladi Srbije za podršku jer je finansijski podržala projekat izgradnje dvorane, istakašvi da ona ostaje mladima koji se pripremaju da se bave sporotom.

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić izrazio je zadovoljstvo što je danas ovdje, navodeći da je dvorana izgrađena za đake, ali i mještane Laktaša.

"Ovaj projekat je samo jedan dio podrške kada su u pitanju infrastrukturni projekti u Republici Srpskoj", rekao je Vujić novinarima.

Ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić izrazila je nadu da će ova dvorana uvijek biti puna đaka i rekreativaca i da će odavde uvijek izlaziti dobri rezultati.

 

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je da je ovo veliki infrastrukturni projekat koji se ostavlja budućim naraštajima, da je od značaja i za đake, nastavni kadar, ali i sportske klubove.

"U proteklih deset godina formirano je više od 20 sportskih kolektiva koji će koristiti dvoranu", rekao je Bojić i zahvalio vladama Srpske i Srbije.

Multifunkcionalnu dvoranu su povodom Dana grada Laktaši danas otvorili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.

Dvorana površine 1.635 metara kvadratnih raspolaže sa 450 mjesta i predviđena je za sve dvoranske sportove. U Domu kulture u Laktašima večeras bi trebalo da bude održana svečana akademija povodom Dana grada.

Laktaši obilježavaju 23. april u znak sjećanja na Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana