U krugu bijeljinske bolnice gradiće se srpski hram

Srna
U krugu bijeljinske bolnice gradiće se srpski hram

BANjALUKA- Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je danas u Banjaluci sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem ugovor o realizaciji projekta izgradnje srpskog pravoslavnog hrama u krugu Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini.

Šeranić, koji je potpredsjednik Vlade Srpske, naglasio je da bi izgradnjom ovog vjerskog objekta bili stvoreni uslovi i za dodatni sadržaj s ciljem pružanja zdravstvene i socijalne zaštite parohijanima i ugroženim kategorijama stanovništva, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

S ciljem realizacije ovog investicionog projekta, Vlada Srpske prenosi pravo svojine na nepokretnosti bez naknade na Srpsku pravoslavnu crkvu, Eparhiju zvorničko-tuzlansku u Bijeljini, te potvrđuje da je projekat od posebnog interesa za lokalni ekonomski razvoj i unapređenje zdravstvene zaštite u ovoj lokalnoj zajednici.

Saradnja bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi" sa Eparhijom zvorničko-tuzlanskom ima za cilj jačanje volonterskog rada i pružanje podrške građanima u prevenciji i unapređenju mentalnog zdravlja sa posebnim fokusom na socijalizaciju i resocijalizaciju osoba sa problemima zavisnosti.

Potpisivanju ugovora o realizaciji projekta "Izgradnja srpskog pravoslavnog hrama u krugu Bolnice `Sveti vračevi` Bijeljina" prisustvovali su generalni sekretar Vlade Republike Srpske Dalibor Panić i pravobranilac Srpske Milimir Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana