U kasarni "Žarko Zgonjanin" u Prijedoru organizovan tradicionalni božićni prijem

GS
U kasarni "Žarko Zgonjanin" u Prijedoru organizovan tradicionalni božićni prijem

U kasarni "Žarko Zgonjanin" u Prijedoru upriličen je božićni prijem. Organizator je Prvi pješadijski bataljon 6. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH.

Božićni prijem u kasarni “Žarko Zgonjanin“ je tradicija. To je dan kada pripadnici 1. pješadijskog bataljona sa zadovoljstvom dočekuju saradnike, kaže vršilac dužnosti komandanta bataljona, pukovnik Dragan Malić.

- Božić je, pored svega ostalog, i dan okupljanja u krugu naših porodica, prijatelja i nama dragih ljudi. Tako smo i mi danas ovdje okruženi nama dragim prijateljima i saradnicima, sa kojima već duži vremenski period sarađujemo na izvršenju zajedničkih zadataka. Iskreno se nadam da će takav trend ostati i u buduće - rekao je Malić.

Prijemu su prisustvovali su i predstavnicn civilnih struktura. U prijedorskioj Gradskoj upravi ističu odličnu saradnju sa Prvim bataljonom Šeste pješadijske brigade.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da Grad ima odličnu saradnju s vojnicma Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i da su oni uvijek uz sugrađane i pomažu prilikom održavanja sportskih, humanitarnih i kulturnih manifestacija.

- Kad je najteže bilo oni su bili uz nas, prilikom elementarnih nepogoda. Još jednom im zahvaljujem i iskreno se nadam da ćemo ovakav visok nivo komunikacije i nastaviti - poručio je Javor.

Prvi pješadijski bataljon provodi brojne aktivnosti sa civilnim strukturama Prijedorske regije i zapadno-krajiških opština. U prethodnom periodu aktivno se radilo na zajedničkim vježbama sa vatrogascima ali i saradnji sa policijom i boračkim organizacijama.

Prijemu u prijedorskoj kasarni prisustvovali su predstavnici javnog i privrednog života, prenosi RTRS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana