U Foči nagrađeni đaci generacije pet škola

Srna
U Foči nagrađeni đaci generacije pet škola

FOČA - Učenici generacije tri osnovne i dvije srednje škole u Foči bili su danas gosti načelnika opštine Milana Vukadinovića, koji im je uručio novčane nagrade, uz čestitku za postignute rezultate tokom školovanja.

Nagrađeni su učenici generacije Srednjoškolskog centra, Bogoslovije "Svetog Petra Dabrobosanskog", osnovnih škola "Veselin Masleša" i "Sveti Sava" i Osnovne muzičke škole.

Načelnik Vukadinović istakao je da su ovi učenici najbolje što Foča ima.

"Želio sam da ovim mladim ljudima ukažem jedan gest pažnje, prije svega, da ih ohrabrim za dalje i istaknem da opština vodi računa o njima. Uvijek smo im na raspolaganju i nastavićemo da ih podržavamo i pratimo tokom daljeg školovanja", rekao je Vukadinović.

Milica Perišić, ćak generacije Srednjoškolskog centra, školovanje će nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

"Zahvalna sam načelniku na pomoći i podršci. Ovo je divan gest koji će nam svima služiti za dalje uspjehe", rekla je Perišićeva.

Univerzitet u Beogradu za dalje školovanje izabrao je i Goran Brborić iz Ljubinja, đak generacije Bogoslovije "Svetog Petra Dabrobosanskog".

On je u Beogradu upisao dva fakulteta - Bogoslovski i Filološki, smjer italijanski i srpski jezik i književnost.

"Imao sam tu sreću da sam iz Ljubinja, a školovao sam se u Foči, pa sam sve vrijeme imao podršku obje opštine i oba načelnika. Svjedoci smo da se puno pažnje i ne pridaje mladima, zato ovakve gestove umijemo da cijenimo. Trudićemo se da u Beogradu sva njihova očekivanja i opravdamo", rekao je Brborić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana