U Doboju služen parastos za sve koji su život dali za Srpsku

Srna
U Doboju služen parastos za sve koji su život dali za Srpsku

DOBOJ - U Doboju je danas pred spomenikom najmlađem poginulom borcu Vojske Republike Srpske Spomenku Gostiću služen parastos za sve koji su dali život za odbranu Srpske.

Spomenik najmlađem srpskom borcu nalazi se u porti Sabornog spomen-hrama Rođenja Presvete Bogorodice, koji danas obilježava krsnu slavu - Malu Gospojinu. Starješina Sabornog spomen-hrama Rođenja Presvete Bogorodice protojerej-stavrofor Duško Nedić izrazio je zadovoljstvo velikim brojem vjernika koji prisustvuju današnjem obilježavanju.

"Služimo parastos i molitveno se sjećamo svih onih koji živote položiše braneći vjeru i otadžbinu našu", izjavio je Srni Nedić. Prije parastosa, ulicama Doboja prošla je litija, a kumstvo hrama za narednu godinu preuzele su sestre Cvijeta Božić i Duja Tripić.

U okviru proslave Male Gospojine, sinoć je u Sabornom spomen-hramu Rođenja Presvete Bogorodice održana svečana akademija humanitarnog karaktera za pomoć djeci sa Kosova i Metohije. Akademiju su organizovali Uprava dobojskog hrama i humanitarna organizacije "Svi za Kosmet".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana