U Borogovu održana “Birčanska jagnjijada” i džipijada

Srna
Foto: Milorad Dodik.net

OSMACI - U mjestu Borogovo u opštini Osmaci danas je održana manifestacija “Birčanska jagnjijada” na kojoj je učestvovalo 105 ekipa iz Republike Srpske i Srbije.

U okviru ove manifestacije, kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković, održana je i džipijada na kojoj je učestvovalo dvadesetak vozila iz Osmaka, Zvornika i obližnjih opština.

Načelnik opštine Osmaci Radan Sarić rekao je Srni da su u okviru trodnevne manifestacije održani različiti kulturni i sportski sadržaji.

“Posebno me sa turističkog aspekta raduje što ima mnogo ekipa iz Srbije, a nije mali broj onih koji su iz ovih krajeva odselili u neka druga mjesta, pa je jagnjijada za njih razlog da posjete rodno mjesto i porodično se druže”, rekao je Sarić.

Prema njegovim riječima, u mjestu Borogovo se gradi crkva posvećena ruskom svetitelju Sergiju Radonješkom čiji su temelji već izgrađeni.

“Stanko Zagorac i Risto Cvanić iz ovog kraja izdvojili su oko 150.000 evra za izgradnju crkve brvnare u ruskom stilu, čije se postavljanje očekuje do kraja godine”, rekao je Sarić.

On je istakao da će zahvaljujući njihovim donacijama ovaj projekat biti završen, čime će biti stvoreni dodatni uslovi za organizovanje seoskog turizma na prostoru Borogova i Osmaka.

Sarić je zahvalio Zagorcu i Cvaniću što su preuzeli na sebe da u cijelosti realizuju ovaj projekat.

Opština Osmaci, koja je organizator manifestacije, podijelila je nagrade i medalje ekipama u spremanju najboljeg pečenja, brojnosti ekipa i drugim detaljima prema propozicijama ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana